Puntzakmaat

Help! Welke puntzakmaat heb ik nodig?

Kom je er niet uit? Aarzel dan niet en bel of mail ons.

Afmetingen

Afmetingen Puntzak friet, frietzakje PZ 10

PZ 10 (XXXS)

Deze maat is geschikt voor een kleine snack of amuse. Denk aan een bonbon of een paar nootjes.

Te klein voor friet 

Afmetingen Puntzak friet, frietzakje PZ 13

PZ 13 (XXS)

Deze puntzak is geschikt voor een snack, amuse of heel klein frietje.  

50-80 gram friet

Afmetingen Puntzak friet, frietzakje PZ 15

PZ 15 (XS)

Deze puntzak is geschikt voor een snack zoals portie bitterballen, of een kinder frietje.

Tip: Gebruik dit zakje voor kleine traktaties op school.  

80-110 gram friet

Afmetingen Puntzak friet, frietzakje PZ 17

PZ 17 (S)
FAVORIET

Deze puntzak wordt vaak gebruikt voor het serveren van een kleine friet in cafetaria's of als bijgerecht. 

130-170 gram friet

PZ 19 (M)

Deze puntzak is geschikt voor 2 personen indien gebruikt voor friet als bijgerecht. 

170-230 gram friet

Afmetingen Puntzak friet, frietzakje PZ 21

PZ 21 (L)
FAVORIET

Deze puntzak maat is geschikt voor een volledige frietmaaltijd. 

220 -300 gram friet
Afmetingen Puntzak friet, frietzakje PZ 23

PZ 23 (XL)

Deze grote frietzak is geschikt voor 1 à 2 personen wanneer friet als hoofdgerecht gegeten wordt. 

280-420 gram friet 

Afmetingen Puntzak friet, frietzakje PZ 26

PZ 26 (XXL)

Deze puntzak is onze grootste frietzak. Deze zak is geschikt voor meerder personen. Kan ook gebruikt worden voor een groot portie popcorn.  

390-570 gram friet

Uitleg over maatbepaling

Frietzak nooit te groot

Een frietzakje is eigenlijk nooit te groot, maar soms wel te klein. Is het zakje dat je hebt besteld namelijk te groot dan knip je hem gewoon zelf even af op de gewenste maat. Dus bij twijfel neem altijd een frietzakmaat waarvan je zeker weet dat deze groot genoeg is. 

Bepaling frietzakmaat

In onze webshop zie je vaak 8 verschillende maten bij een puntzak staan. Deze maten worden bepaald door het meten van de breedte van de open zijde van het frietzakje. Is de open zijde van puntzak Brabants Bont bijvoorbeeld 21 cm dan noemen wij dit een PZ 21. De meeste zakjes worden aangeboden in de maten PZ 10 t/m PZ 26

Populairste maten

Het populairste puntzakje is de PZ17. Deze frietzakmaat wordt veel gebruikt in frietzaken en restaurants voor een kleine friet. In een PZ17 gaat ongeveer 150 gram friet. Ter vergelijking, een PZ26 is ongeveer 3 keer zo groot.

Aantal gram friet in een puntzak

Het aantal gram friet dat in een puntzak gaat is sterk afhankelijk van de frietsoort. Hoe dunner de friet hoe lager het aantal gram is dat in een frietzak gaat. Van Franse Frieten gaan er dus ‘minder’ in een puntzak dan van de dikke Vlaamse friet. In het overzicht hierboven vind je bij iedere frietzakmaat een indicatie van het aantal gram friet per puntzak. De lage waarde staat voor dunne frieten de hoge voor dikke frieten. 

Hoeveel gram friet per persoon?

Wanneer je thuis gaat frituren kun uitgaan van ongeveer 250 gram afbakfriet per persoon en voor kinderen ongeveer 150 gram. Houdt er rekening mee dat wanneer je echte verse friet gebruikt je per persoon zo’n 125 gram friet meer nodig hebt. Dit komt doordat de friet bij het frituren een deel van zijn vocht verliest. 

Kleinste maten

PZ13 en PZ10 zijn onze kleinste frietzakken. Deze maten zijn geschikt voor het presenteren van kleine snacks zoals een amuse, bonbons of bijvoorbeeld snoepjes. Voor een frietje is de PZ10 te klein, hiervoor kun je beter een PZ15 of groter nemen.

Welke maat in onze frietzakhouders

In onze webshop vind je 3 verschillende frietzakhouders. De grote RVS frietzakhouder is geschikt voor de volgende maten: PZ17(S), PZ19(M), PZ21(L), PZ23(XL) en PZ26(XXL). De kleine RVS frietzakhouder met sausbakje is geschikt voor PZ13(XXS), PZ15(XS) en PZ17(S). De 'Meter Friet' is geschikt voor de PZ13(XXS), PZ15(XS) en PZ17(S). Eventueel kun je de meter friet ook nog gebruiken voor de PZ19(M) en PZ21(L) papier puntzak, je moet dan alleen tussen iedere zak een gat vrijhouden. Je kunt dan dus maximaal 6 in plaats van 11 puntzakken in een keer uitserveren. 

Advies nodig?

Twijfel je over wat de juiste frietzakmaat is? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel tijdens kantooruren met 076 – 889 3761 of stuur ons een mailtje: [email protected]